0 Увійти Реєстрація
Кошик
Всього:
0 грн.
Графік роботи: пн.-пт. -09:00-18:00; сб.-нд. -вихідний

Що потрібно знати при виборі чоловічої вишиванки

Кожен, хто має намір купити вишиванку, стикається із проблемою вибору – якуж все таки обрати? Зараз ця проблема стоїть досить гостро як при виборі в інтернет- магазині, так і при виборі у магазині звичайному.  У даній статті ми спробуємо розібратись, які є види чоловічих вишиванок, із якої тканини вони шиються, які техніки вишивання використовуються, і найголовніше – чому у них так відрізняється ціна? Але усе по порядку.

    І для початку трішки історії. Усі ми знаємо, що чоловіча вишиванка це традиційний одяг давніх Українців.  Як відомо, вишиті елементи були на одязі ще стародавніх скіфів, також  елементи вишиваних речей знаходять у трипільській культурі. Але більш сучасних форм цей одяг набув тільки у 19ст. Починаючи із 20-го століття, українська вишивана чоловіча сорочка існує як окремий одяг.

     Види чоловічих вишиванок.

     Насамперед, усі чоловічі вишиванки потрібно розрізняти чи це ручна робота, чи машинна вишивка. Звичайно, ручне вишивання потребує часу, тому і в ціні воно дорожче. Машинна вишивка мало чим відрізняється від чоловічих вишиванок ручної роботи, не кожен зможе їх відрізнити, а коштують вони значно дешевше. Трапляється, що вишиванки з машинною вишивкою недобросовісні продавці пропонують за ціною ручної роботи, тому будьте уважні коли купуєте вподобану Вами вишиванку.

     Також потрібно розрізняти вишиванки що вишиті на полотні, та ті що із нашитими вставками. Вишивання на полотні потребує від майстрині більшої праці, більшої концентрації та більшої майстерності  так як узор повинен бути рівним, без вузликів та з найменшими переходами не тільки спереду, а й на звороті. Така вишиванка виглядає вишуканішую, елегантнішою та дорогоціннішую.  І звичайно, вона є  дорожчою. Вишиванка із нашитими вставками практичніша і дешевша. Ви можете випороти вставки та перенести їх на іншу сорочку просто оновивши її, або змінивши розмір самої сорочки.

     Типи тканин, з яких шиються чоловічі вишиванки.

     У давнину, вишиванки шили із льляного  чи із конопляного домотканого полотна. На сьогодні, вибір тканин для пошиття чоловічих сорочок набагато ширший. Ви можете зустріти вишиванки із натурального льону, коноплі, бавовняних тканин, шовку , із різного роду штучних тканин, та із поєднання натуральних та штучних матеріалів.

     Відрізняються і ціни на такі речі. Вироби із натуральних матеріалів  є дорожчими за вироби із повністю штучних тканин і  потребують більш бережного ставлення до себе та особливого догляду. Натуральні матеріали значно приємніші та звичніші для тіла, добре вбирають вологу та пропускають повітря, завдяки чому Ваше тіло дихає. Вини володіють антиалергійними, протигрибковими, антисептичними властивостями.

     Штучні волокна не вимагають настільки прискіпливого ставлення до себе, але і для тіла вони не завжди настільки приємні. В ціновому сегменті синтетичні тканини є найдешевшими. Ну а золота середина – це поєднання натуральних та штучних матеріалів.  Доглядати за такими вишиванками порівняно легко і вони досить приємні для тіла. У них чудово поєднується гігієнічність та екологічність натуральних тканин, та практичні властивості синтетичних. Чоловічі вишиванки із таких матеріалів ви знайдете для будь-якого гаманця. 

     Поділ чоловічих вишиванок за типом крою.

     Тут сорочки поділяються на:

  • Сорочки без плечових швів
  • Сорочки із застібкою
  • Сорочки із застібкою, прикритою манішкою

     Усі ці типи в свою чергу діляться на ще два типи крою:  рукави з уставками та збірками (зібрані під манжет), та рукави без уставок та збірок (без манжета). І усе це іще має розгалуження:

  • Сорочки без коміра;
  • Сорочки з коміром стійкою;
  • Сорочки з відкладним коміром;

     Ну що, заплутались? Не лякайтесь, Вам це все знати при виборі вишиванки і не обов’язково. В даному випадку, основним критерієм вибору буде чи подобається Вам дана вишиванка, і чи зручно Ви себе у ній почуваєте, а тип крою тут відходить на другий план. :)

     Вибір кольору та орнаменту чоловічої вишиванки.

     При виборі кольору вишивки можна керуватись кольором очей майбутнього власника. Але зважте, що кольорова гамма як вишивки так і вишиванки повинна підкреслювати характер людини. Крім того, розмір чи масивність малюнка повинна пропорційно відповідати розмірам власника сорочки.

     Орнамент може бути геометричним, рослинним або зооморфним (тваринним). Кожен регіон колись мав свої особливості щодо орнаменту, свої техніки вишивання. Окремі малюнки були для одружених чоловіків та парубків. Із часом, багато традицій забулося, багато поширилося не тільки по регіону, а й вийшли за його межі, обєдналися із іншими територіальними візерунками. Тай із техніки вишивання чоловіча вишиванка зберегла зараз здебільшого, тільки техніку вишивання хрестиком. Тому при воборі самого орнаменту  зараз на символіку вишивки звертають значно менше уваги ніж колись, головне щоб малюнок подобався власникові і був йому до лиця.

     Вибір розміру вишиванки.

     І окремо хотілосяб наголосити на виборі розміру чоловічої вишиванки. Для того, щоб Ви були задоволені покупкою та із задоволенням її одягали, потрібно правильно підібрати розмір вишиванки. Тут нічого складного, головне щоб сорочка сиділа вільно. Нижче показана таблиця розмірів для орієнтування при виборі сорочки. Також якщо ви хочете купити чоловічу вишиванку у нашому магазині, в описі кожного товару представленого у нас є таблиця наявних розмірів вишитих сорочок та цін на них. Тому Вам буде легко зорієнтуватись, та швидко купити уподобану Вами чоловічу вишиту сорочку в нашому інтернет –магазині «Вишиваночка.ua».

Розмір

42

44

46

48

50

52

54

56

58

Size

S

M

L

XL

XXL

Обхват шиї

38

39

40

41

42

43

44

45

46

Плечі

48

49

50

51

52

53

54

55

56

Обхват грудей (тіла)

84

88

92

96

100

104

108

112

116

Довжина сорочки

72

74

75

75

76

76-78

78-80

80-82

82

Довжина руки до зап’ястя

60

62

62

62

62-63

63-65

65-66

67

67

      Ми спробували розглянути основні проблеми та питання, які виникають при виборі чоловічої вишиванки: типи покрою, матеріали, кольори та візерунки. Але незважаючи на всю різноманітність чоловічих вишитих сорочок які представлені на ринку сьогодні, основним критерієм вибору залишається чи подобається вишиванка Вам, наскільки Вам у ній зручно та комфортно. Ми також сподіваємось, що куплені у нашому магазині чоловічі вишиванки принесуть для Вас тільки приємні та позитивні емоції, а ми завжди будемо намагатись Вас не розчарувати.

     Приємних Вам покупок!

Ви підписані
на новини та акції!
Увага

Графік роботи магазина
«Вишиваночка» у
святкові дні:

07.03.2017
з 9-00 до 16-00;

08.03.2017 - вихідний;

З повагою,
команда м. Вышивночка

Замовити зворотній дзвінок
Залиште свій номер телефону, і наш менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом
Ваш запит
відправлено!
Таблиця розмірів
Дані зазаначені в сантиметрах
Дякуємо
за ваш відгук !
Реєстрація
Увійти