0 Увійти Реєстрація
Кошик
Всього:
0 грн.
Графік роботи: пн.-пт. -09:00-18:00; сб.-нд. -вихідний

Український чоловічий національний одяг

Український чоловічий національний одяг – це не тільки музейний експонат, який нагадує нам про історичні факти, а й повість давнини та духовна спадщина. Тому сучасні речі можуть бути водночас стильними та мати нотки давнини, наприклад, традиційний орнамент чи інший візерунок. Якщо ви бажаєте приміряти сорочку, як у справжнього козака, тоді завітайте на сайт інтернет-магазина «Вишиваночка». В асортименті чоловіча колекція національного вбрання на новий, більш сучасний лад.

Український костюм: трішки історії

Українське національне чоловіче вбрання було насамперед зручним, щоб в ньому можна було працювати. Його шили із льону та бавовни, адже саме ці матеріали були найбільш зносостійкими і їх було легко та недорого придбати. Українці носили сорочки із пазушками – невеликий розріз у районі горловини, який був розшитий візерунками – та штани. Традиційно вишивка була чорного або червоного кольорів. Сорочку завжди заправляли у бавовняні штани.

Вишиванки були із невеличким комірцем. Деякі фасони мали відкладну горловину або йшли цілком без неї. Такий одяг застібався на ґудзики чи шворки (тонкий мотузок).

Штани йшли шароварами. Чим ширше вони були, тим кращі. Найбільш широкими шаровари були у козаків, щоб було зручно їздити на коні та фехтувати. Бавовняна тканина, з якою шився виріб, покривалась воском, щоб менше намокала під час дощу. Між штанинами вшивалися декілька клаптів – матня. Також шилися й вузькі фасони штанів, вони називались – гащі чи ногавиці. Їх носили мешканці південних та західних регіонів, тоді як шаровари були популярні в центральній та східній частині України. На поясі шаровари та гащі затягувались за допомогою мотузка або шворки.

Український чоловічий національний одяг

Також українці дуже полюбляли різні прикраси. Це обов’язково вишивка на сорочці та на поясі. Саме ремінь вважався символом мужності, тому його прикрашали візерунки та орнаменти, також були в’язані екземпляри. Чоловік таким чином підкреслював свій статус та фінансовий достаток. Чим ошатніший був ремінь, тим поважнішою та заможнішою була людина.

Сучасне вбрання на історичний лад: бережемо традиції!

Український національний одяг для чоловіків – це не тільки музейні експонати. Ви можете підтримувати традиції свого народу й при цьому виглядати модно та стильно. Тому радимо придивитись до вишиванок. Сорочка виглядає ошатно, її можна носити під джинси або навіть одягати разом із діловим костюмом. Вони можуть бути як із коротким рукавом так й більш теплий варіант – із довгим.

Сучасні моделі вишиванок шиються із натуральних тканин. Адже вам повинно бути максимально комфортно в цьому одязі. Тому сорочки від виробника «Вишиваночка» виготовлені із якісного матеріалу, який приємний до тіла й дає шкірі змогу дихати. Особливо це стосується літньої колекції.

Ще одна пропозиція, яка сподобається чоловічій аудиторії покупців – в’язані джемпери. Є як літні, так й демісезонні варіанти. Вони пошиті із цупкої тканини, яка дає шкірі дихати та не запарюватись навіть в спекотну погоду. Такий сучасний одяг виглядає неординарно та дуже стильно. Ви зможете відчути себе справжнім козаком серед кам’яних джунглів. Річ також прикрашена національною вишивкою. Малюнок додасть яскравості в ваш повсякденний образ. Джемпера також можна одягти під молодіжні джинси чи під елегантні штани та піджак.

Ви можете обрати річ із наявності або оформити індивідуальне замовлення. Тоді кравчині зможуть пошити вам вишиванку саме таку, яку бажаєте ви. Вишивка може прикрашати як комірець, так й манжети. Це можуть бути візерунки чи лаконічний орнамент. Традиційно нитка буває наступних кольорів – червоного, чорного, білого та блакитного. Додатково може використовуватись бісер, якщо ви бажаєте ошатну сорочку для особливих подій.

Магазин «Вишиваночка»: стильні вишиванки на будь-який смак

Наш магазин почав працювати в 2013 році. Все починалося із невеличкого цеху, де шились сорочки. Зараз ми урізноманітнили свій асортимент. Чоловіча колекція на цей час нараховує багато фасонів на будь-який смак, також приймає замовлення на індивідуальний пошив.

Ми бережемо українські традиції, але робимо це сучасно та модно. На нашому сайті також представлені й елементи національного костюма, тому нашими клієнтами стають й творчі гуртки, яким важливо одягатись із врахуванням історії. Весь одяг та аксесуари виготовлені із якісних матеріалів та тканин, тому вони прослужать вам багато років.

Зробити замовлення ви можете всього в один клік. Наші консультанти допоможуть підібрати потрібний розмір, якщо ви вагаєтесь. Доставимо покупку в будь-яку точку України поштовими службами. Подробиці дізнавайтесь на нашому сайті.

Ви підписані
на новини та акції!
Увага

Графік роботи магазина
«Вишиваночка» у
святкові дні:

07.03.2017
з 9-00 до 16-00;

08.03.2017 - вихідний;

З повагою,
команда м. Вышивночка

Замовити зворотній дзвінок
Залиште свій номер телефону, і наш менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом
Ваш запит
відправлено!
Таблиця розмірів
Дані зазаначені в сантиметрах
Дякуємо
за ваш відгук !
Реєстрація
Увійти